Vi arbetar med screen, markisduk, belagd allvädersduk och mörkläggningsväv.

Markisduk
Markisväven tillverkas av 100% spinnfärgad acryl, den mestUV-tåliga av de vanligaste fibrerna. Spinnfärgad väv är mest färgbeständig, eftersom acrylmassan färgas innan man gör trådar av den. Duken är impregnerad mot väta och behandlad mot röta. Tillverkare: Dickson-Constant, Sandatex (Para), Sattler m.fl.

Belagd allvädersväv
Den här väven är som den ovan men belagd med pvc på baksidan. Lämplig till bl.a. restaurang-markiser.Den har en vattenpelare på 1000 mm att jämföras med markisväven med ca 300 mm.Dickson – 50 TTSandatex – Café väv Sattler – All weather

Mörkläggningsväv
Information om olika mörkläggnings vävar och vilka tillverkare kommer snart.

Screen
Det är främst två olika sorter man pratar om när det gäller screen; glasfiber- och pvc-belagd polyester. Det är två helt olika tillverkningsprocesser.
Glasfiberscreen har glasfibertrådar som beläggs med pvc, därefter vävs den. Trådarna är inte fixerade vid varandra. t.ex. Turnils/MermetFerrari-Soltis och Sunworker vävs med polyestertrådar och beläggs sedan med pvc.

Det är stor skillnad vid konfektioneringen av dessa vävar ; glasfibern skall först kapas ut och vila ett dygn innan man kan renskära. Detta för att trådarna som inte är fixerade rör sig när man drar ut materialet från rullen. Väven måste svetsas för att inte flossa i sidor och för kanalerna .

Den pvc-belagda väven kan både sys och svetsas, eftersom den inte flossar räcker det att kapa. På båda vävarna är det extremt viktigt med 90° vinklar. För ett perfekt resultat är det ett måste att ha rätt maskiner, minsta lilla felmarginal så drar väven snett.